Mobil uygulama nasıl yapılır -İlk Mobil Uygulamanızı Geliştirmek İçin Adım Adım Rehber

Mobil uygulama nasıl yapılır -İlk Mobil Uygulamanızı Geliştirmek İçin Adım Adım Rehber

Neden bir mobil uygulama yapmak istiyorsun? Diğer girişimcilere ulaşmak için mi, yoksa çözebileceğini düşündüğün bir probleme çözüm üretmek için mi? Bu soruların cevabı uygulamanızın başarılı olup olmayacağını belirleyecek.

İşte başlamanıza yardımcı olacak bir rehber fakat bu rehber herkes için işe yaramayabilir. Dört yıldan fazla bir süredir girişimcilerle çalışma deneyimimden yola çıkarak, mobil uygulamalarını geliştirmelerine ve pazarlamalarına yardımcı oluyorum. Stratejinize en uygun olanı alın ve hemen işinize koyulun, önemli olan bir başlangıç yapmaktır.

Adım 1: Bir fikir veya sorun bulun.

Zaten bir uygulama fikrin varsa, ikinci adıma geç yoksa okumaya devam et. Bir uygulama oluşturmak istiyorsun fakat bir uygulama fikrin yok!  Gerçekten bu bir sorun yaratabilir! Başarılı girişimciler sorunları hayal edemeyeceğimiz şekilde çözerler. Etrafınıza bakınca, kullandığınız her ürün ve hizmetin hepsi bir sorunu çözmek için yaratıldı. Bir yerden diğer bir yere daha hızlı gitmek istedin ve bir araba aldın. Bir ülkeden diğerine daha hızlı ulaşmak istedin, ve bir uçakla uçtun.

Soru: Neden Küçük Başlangıç Daha İyi Bir Uygulama Yapmanıza Neden Olabilir? Bu yüzden günlük hayatınızdaki problemleri araştırın ve her birini sıralayın. Ayrıntılı bir listeye sahip olduktan sonra, onları nasıl çözebileceğinizi düşünmeye başlayın ve en mantıklı olanları kısa listeye alın.


Adım 2: İhtiyacı belirleyin.

Doğrulama, uygulamanız için bir talebin olduğunu kanıtlayacaktır. Ne yapmaya çalıştığınızı arayanların sayısını bulmak için Google Anahtar Kelime Planlayıcı aracını kullanarak fikrinizi doğrulayabilirsiniz. Ayrıca, uygulama fikrinizi genel olarak vurgulayan ve bir e-posta kaydıyla kullanıcının ilgisini çekecek bir açılış sayfası da oluşturabilirsiniz.


Adım 3: Akış ve özellikleri düzenleyin.

Uygulama fikrinizin doğrulanması, insanların kullanmak istediği bir şeyin olduğu anlamına gelir. Artık ürününüzün detaylarını bir belgeye aktarma zamanı geldi.
Fikrinizi kağıt üzerine yazarken, mümkün olduğunca ayrıntılı olmayı unutmayın. Kullanıcının uygulamada nasıl gezineceği ve öngörülen tüm özelliklerin akışını ekleyin. Bu, geliştiricinizin beklentilerinizi açıkça anlamasına yardımcı olacaktır.


Adım 4: Çekirdek olmayan özellikleri kaldırın.

Hazırladığınız akış ve özellikler belgesinden, kaldırabileceğiniz özelliklere yakından bakmaya başlayın. Uygulama fikrinizin yalnızca temel değerini sunun. İlk sürümde "Güzel özellikler" oluşturmayın. Bu tarz gelişmiş özellikler her zaman bir güncelleme olarak eklenebilir. Bu, başlangıçtaki geliştirme maliyetlerini düşük tutmaya yardımcı olacak ve ayrıca pazara daha hızlı ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
Başarının Anahtarlar


Adım 5: Tasarımı önce yapın.

Çok sayıda girişimcinin başlangıçta temel bir tasarım istediklerini ve sadece bir uygulama geliştirmeye odaklanmak istediklerini söylediklerini duydum. Bu çok yanlış! Tasarım sadece uygulamanızın görünüşüyle ilgili değil, aynı zamanda bir kullanıcının uygulamayı nasıl yaşayacağıyla da ilgilidir. “Tasarım teknolojiyi kullanışlı hale getirmenin bir yoludur.” Bu nedenle, önce tasarımı (kullanıcı deneyimi ve grafikleri) koyan bir arayüz arayın.


Adım 6: Bir tasarımcıyı / geliştiriciyi işe alın.

Harika bir tasarım yeteneğine ve sağlam bir geliştirme ekibine sahip bir ekibi bulun. Bir geliştiriciyi işe alırken, güvenilirliklerini ve oluşturdukları uygulamaları kontrol etmek için internet üzerinde araştırmalar yapın. Eğer portföylerinde oluşturdukları bir uygulamayı gerçekten sevdiyseniz, muhtemelen bu geliştirici takımı sizin ürününüz için doğru olabilir.


Adım 7: Geliştirici hesapları oluşturun.

Uygulamanızı platformlar üzerinden satabilmek için ilgili mağazalarda bir geliştirici hesabına sahip olmalısınız. 


Adım 8: analytics entegre edin.

Analytics, mobil uygulamanızın indirmelerini, kullanıcı katılımlarını izlemenize yardımcı olur.


Adım 9: Hızlıca geri bildirim alın ve doğaçlama yapın.

Uygulamanız uygulama mağazasında yayınlandığında, ilk müşteri kullanımı ve davranışı, uygulamanızı nasıl geliştireceğiniz ve geliştireceğiniz konusunda size fikir verecektir. Geliştirmeler ve değişiklikler sabittir, bu nedenle kullanıcının geri bildirimlerine dikkat edin ve geliştirmeye devam edin.


Adım 10: Özellikleri tanıtın.

Bu Versiyonu sınırlı özelliklere ve sadece temel işlevlere sahip olarak yaptınız. Şimdi ilk versiyonda bırakılan kalan özellikleri değerlendirme ve geliştirme zamanı. Özelliklerin artık alakalı olup olmadığını analytics ve geri bildirimler yoluyla bileceksiniz ve buna göre yeni versiyonu güncelleyeceksiniz. Bu yazı uygulamanızı en etkili şekilde oluşturmaya yönelik bir kılavuzdur. Başlamaya hazır olduğunuzda, bir mobil uygulama oluşturmanın kolay kısımı olduğunu da bilmelisiniz.

  • user

    Mehmet Akyol

    Merhabalar. Yemek sipariş sistemi için Mobil Uygulama yaparsak özellikleri ne olur ve fiyatı ne olur??? 0555 015 03 00

    4 yıl önce